Csődeljárás indult az Aranyközpont Zrt. ellen

Csődeljárás alatt áll az Aranyközpont Zrt., amely több ügyfelének nem szállította le a megrendelt aranytömböt – írja az Index.hu. Az aranycenter.hu folyamatosan és a kezdetektől jelzi olvasói felé, hogy túl sok a szereplő az aranypiacon, könnyű engedélyhez jutni és sok a megbízhatatlan forgalmazó. Szóval észnél kell lenni.

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék az Aranyközpont Zrt. csődeljárását. A csődvédelmet múlt pénteken kérte az ügyfelei egy részének május óta arannyal, pénzzel tartozó cég. A társaság több tízmillió forinttal tartozik ügyfeleinek.

A cég a csődeljárás megindításáról szóló tájékoztatóban közölte: a céljuk a csődeljárással az, hogy a fizetési haladék hatálya alatt csődegyezséget kössenek a hitelezőkkel. A csődeljárás most megindult, a bírósági határozat értelmében az Aranyközpont Zrt. vagyonfelügyelője a Keszau-Solder-Serec-L Könyvszakértői, Auditálási Könyvelési és Adószaktanácsadó Kft. lett.

A jogszabályi előírások értelmében a hitelezők a fennálló követeléseiket 30 napon belül – a csődeljárás kezdetét követően keletkező követeléseiket pedig 8 munkanapon belül – jelenthetik be az adósnak és a vagyonfelügyelőnek. A követelés nyilvántartásba vételéért díjat kell fizetni, ez a követelés összegének 1 százaléka, de legalább 5000, legfeljebb 100 000 forint. Aki a 30 napos határidőt nem tartja, az lemarad arról, hogy a követeléseit később érvényesíthesse.

A csődeljárás a törvény szerint azt a célt szolgálja, hogy egy pénzügyi nehézségekkel küzdő cég a hitelezőkkel megegyezve átmeneti fizetési haladékot kapjon, így folytathassa és konszolidálhassa a működését. Az Aranyközpont azonban pénteken lényegében beszüntette a tevékenységét, a fővárosi irodáját felkeresők ott csak egy biztonsági őrt találtak, aki egy, a csődeljárásról tájékoztató nyilatkozatot ad át az oda érkezőknek.

Aranycenter kiegészítés:

Az arany a bizalomról szól. Ha ezt valaki elveszti, nem fog megmaradni a piacon. viszont az eddigiekben sok kárt okozhatott az ügyfeleinek. Felszámolás lesz a vége és az ügyfelek vesztesége nem lesz kielégíthető a cég vagyonából.

Ezért hangsúlyozom folyamatosan, hogy csak megbízható cégtől vásároljunk, ellenőrizhető minőségű aranyat. Túl sok a szereplő az arany piacon, további cégbezárások zárhatóak. A tisztességesek bezárnak, a zavarosban halászók pedig kárt okozva ügyfeleiknek tűnnek el a pénzünkkel.

dr.Tatár Attila
www.aranycenter.hu

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük