Az arany menedék szerepe

Nem szerencsés pesszimista hangot megütni, amikor mindenhol a tőzsdék szárnyalása, a gazdasági élénkülés üdvözlése van napirenden.

Azonban pár tényre szeretném felhívni a befektetők figyelmét. Egészen pontosan arról van szó, hogy elkészítettem a szokásos év eleji befektetési termékértékelő elemzésemet és arra a következtetésre jutottam, hogy nem könnyű hozamot elérni kötvényekkel, nehezebb lesz a hatalmas kínálaton belüli választás és a tőzsdéken is beköszönthet egyszer váratlanul egy komolyabb korrekció.

Nehéz magas hozamú befektetéseket találni – ha az ember nem kimondottan az a típus, aki történelmi csúcson vásárol részvényeket. Szerintem talán már jelenleg túl nagy kockázatot kellhet vállalnunk túl kicsi hozamért cserébe. Így talán ismét az aranyhoz kellene fordulnunk?

Az arany kimondottan gyengén teljesít az elmúlt hetekben, január közepén még 1216 USD-on volt az árfolyam, innen szánkázott le a mostani 1196 USD-ig. Ha innen nem pattan vissza, akkor sajnos további esésre is felkészülhetünk – bár a dollár gyengülése segíthetné az aranyat, a nyersanyagpiac kedvező hangulata is inkább emelkedést segítő. Meglátjuk. Egy biztos, ha a tőzsdéken eljön a korrekció ideje, akkor sokan fognak az aranyhoz menekülni.

Az eredeti cikket itt találja>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük